Buurtfilm (2013/2014)

Vanaf medio 2013 ben ik met een groot aantal buurtgenoten – en regisseur Jan Stap – in touw geweest met het neerzetten van een echte Leidse filmproductie. Zie hier de trailer. Het idee kwam vanuit Wijkvereniging Tussen de Rijnen, het script, de organisatie en het acteerwerk zijn neergezet door een bonte verzameling enthousiaste vrijwilligers, waaronder ondergetekende. Het had behoorlijk wat voeten in de aarde, maar wat een feest werd het! Ik speelde een heler genaamd Eddy.

Zie hieronder de film en daaronder mijn bijdragen.

Ik was zelf acteur (ik speelde Eddy), heb wat achter de schermen meegeholpen, heb de making-of gemaakt, heb foto’s gemaakt die in de krant kwamen en ik was betrokken bij de organisatie van de premièredag.

in het Leidsch DagbladDe grote première in het Trianon op 9 maart 2014 was een groot spektakel. Met vierhonderd man zat de zaal helemaal vol. Ook de pers was rijkelijk toegestroomd, zoals Unity TV en het Leidsch Dagblad. De voorstelling werd ingekleurd met – naast de fantastische film – een rode loper, twee grappige presentatoren (Jeroen en Arash),  een ‘talkshow’ van Ceciel, een verkorte versie van mijn making-of, een DVD-uitreiking, muziek van de groep Vetschiller, een groot applaus en een borrel in de galerie tegenover de bioscoop. Zie hieronder een impressie van deze mooie ochtend.

Ik was bij alle scenes (op 1 na) aanwezig teneinde de gebeurtenissen achter de schermen vast te leggen op video en foto. Soms moest ik daarvoor vroeger uit mijn werk in Rotterdam komen. Het was het waard, want wat een plezier hebben wij gehad! Aanschouw hieronder Tussen de Rijnen, Achter de Schermen:

De voorpremière, exclusief voor alle vrijwilligers, vond plaats in februari 2014. Zie hieronder een impressie van deze voorpremière in Vrijplaats Middelstegracht.

Hieronder zie je een filmpje dat ik heb gemaakt ten behoeve van de fondsenwerving. We hadden namelijk nog wat geld nodig voor de eindmontage. NB: ik heb het in no-time in elkaar geflanst.

openluchtNa de grote première was er nog een vertoning in het filmhuis. Dat was ook volle bak. Daarna werd de film Tussen de Rijnen werd nog één keer vertoond op vrijdagavond 16 mei 2014, rond 21:15, Havenplein Leiden bij Dok2. In de open lucht dus. Zie hier de reportage betreffende deze extra voorstelling:

Spin-off. Eddy koopt een twaalfhoekige bol – ook wel een dodecaëder genoemd – van twee zwervers uit de buurt en raakt gefascineerd door het magische voorwerp. Via via verneemt hij dat ze in het Rijksmuseum van Oudheden een dodecaëder uit de tweede eeuw na Christus hebben. Hij gaat erheen om een goedkope replica ervan te bemachtigen. Voorts verkoopt hij deze voor twintigduizend Euro aan een sjeik in Dubai. Eddy kan zijn geluk niet op. Bekijk de film hieronder.

Ik heb ook een boel leuke foto’s genomen. Hieronder kun je een flitsende compilatie zien. Sommige foto’s zijn genomen door Minke Vorstenbosch.

Al met al was het een fantastische ervaring. Hieronder staan nog wat losse plaatjes die ik geschoten heb (op het plaatje linksboven na).

DSC_2043DSC_0392DSC00963

klein1klein2klein3

Scene.jpgDSC_0352DSC00881

Sijmen

One thought on “Buurtfilm (2013/2014)

  1. Leuk om op deze manier het hele overzicht van het maken van de film te hebben. Leuk blog. Complimenten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *