Achtertuin (in coronatijd)

Het is fijn dat we deze gekke maanden – voor zover mogelijk – thuis kunnen werken hoor, met videovergaderingen en zo, maar de baas maakte zich toch zorgen dat we als afdeling uit elkaar zouden groeien. Immers, alle sociale bijeenkomsten van het werk zijn afgelast. Teneinde de sfeer er toch een beetje in te houden, heb ik de afgelopen tijd in samenwerking met de baas (buiten werktijd) twee luchtige videoclipjes gemaakt. Hij de muziek, ik de beelden. Zie hieronder een videoclip van eind mei/begin juni 2020.

De eendjes waren een (deel van een) cadeau van mijn vader voor de tweede verjaardag van mijn zoon Mees. Ze kwamen met de post. Toen ik ze zag, dacht ik onmiddelijk, ik wil hier iets creatiefs mee doen. Ik appte mijn baas met wie ik enkele weken eerder al een videoclip over de coronatijd had gemaakt. Hij was toevallig net bezig met een nieuw liedje. Zo kwam het dus.

Zoals je ziet gebruik ik voor een deel stop-motion. Daarvoor liet ik mijn lieve vrouw de rubberen eendjes een(d) voor een(d) op het kunstgras leggen, terwijl ik vanaf een dakje foto’s nam.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *