Vader worden voor dummies

Deze blog is van 4 februari 2016.

Ik ben Sijmen en ik heb een kleintje. (Het kleintje is een Grootje. Dat dan weer wel). Sinds dat ik getrouwd ben, is het leven zo mogelijk in een nog grotere stroomversnelling geraakt. De grootste verandering is natuurlijk de komst van onze dochter (sinds 2 februari). Inmiddels zitten we op de bekende roze wolk. Maar de maanden ervoor waren ook heel bijzonder. Zie hieronder de opvallend luchtige film over de afgelopen maanden vanuit mijn perspectief, beginnend bij mijn afscheid van Leiden.

als je de film hierboven niet kan zien, klik dan hier.

Na de geboorte:

collage-2016-03-07In week 5. Als presentje voor het krijgen van een baby, heb ik o.m. een roze bankje gekregen van mijn lieve collega’s. Het vervoer vanaf mijn werk (Den Haag) naar huis (Rijswijk) bleek een stuk makkelijker dan normaal het geval is bij het vervoeren van meubelstukken. Zie de bijlage.

In week 6. Onze Jinte is een hikster (iemand die nogal vaak de hik heeft).

 

Jint Groot. verkleindIn week 10. In het kader van de landelijke kennismakingstournee, is Jinte Groot gisteren (eind van de werkdag) even op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag geweest. De medewerkers van de directie Constitutionele Zaken en Wetgeving op de twaalfde verdieping – die een Ontmoet & Groet met de jonge prinses/superster hadden gewonnen – waren uitzinnig van vreugde. Ze werd letterlijk op handen gedragen.

Toen Jinte met haar entourage weer op huis aan wilden gaan, bleek de dienstdoende auto echter moeilijk terug te vinden. Aldus werd de tournee uitgebreid met een flinke rondleiding in een Maxicosi door de ministeriële parkeergarage. Met dank aan de bewaking is het vehikel weer getraceerd.

Uiteraard lag de verzamelde roddelpers de gehele tijd op de loer, maar het publiciteitsprotocol werd strikt gehandhaafd. Met andere woorden, er zijn officieel geen foto’s van.

2 thoughts on “Vader worden voor dummies

  1. Hartelijk gefeliciteerd met Jinte! En wat een leuke blogs.
    Groeten aan Ellen, oud-klasgenootje van mij (Marnix Gymnasium).
    Anneke Monsma.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *