Vader worden voor dummies

Deze blog is van 4 februari 2016.

Ik ben Sijmen en ik heb een kleintje. (Het kleintje is een Grootje. Dat dan weer wel). Sinds dat ik getrouwd ben, is het leven zo mogelijk in een nog grotere stroomversnelling geraakt. De grootste verandering is natuurlijk de komst van onze dochter (sinds 2 februari). Inmiddels zitten we op de bekende roze wolk. Maar de maanden ervoor waren ook heel bijzonder. Zie hieronder de opvallend luchtige film over de afgelopen maanden vanuit mijn perspectief, beginnend bij mijn afscheid van Leiden.

als je de film hierboven niet kan zien, klik dan hier.

Na de geboorte:

In week 1: Nieuwe wekker. We hebben een nieuwe wekker. Maar in tegenstelling tot de oude wekker wekt ze meestal niet op de handigste tijden, is ze niet zo makkelijk weer stil te krijgen en er zit vaak poep aan. Desalniettemin zijn we heel blij met de nieuwe wekker. Ze kan ook zo lekker snoezen.

Overigens, de oude wekker zat in mijn telefoon. Die kon je gerust de hele nacht aan de voeding leggen. Dat gaat voor de nieuwe lieve wekker iets te ver.

Jinte GrootIn week 2: Verstoppertje. Ik speelde gisteren verstoppertje met mijn dochter. Zij draaide zich ‘s ochtends om in de wieg en ik verstopte mij vervolgens bij mijn werkgever (niet mijn lieve vrouw, maar die andere werkgever). In de avond kwam ik weer thuis en schuifelde geruisloos naar de wieg, want dat was de buut. Ik verloor dit spelletje echter kansloos, alweer, want het meisje was eerder bij de buut dan ik. Ik vermoedde vals spel; was zij überhaupt weggeweest van de buut? Volgens haar moeder was dat wel het geval. Okee, dan heb ik eerlijk verloren. Aan de andere kant, die vrouwen spannen de hele dag al samen..

In week 3: Ola, even een hele slechte. Jinte heeft kennelijk iets met Spanje. Als ik zeg: ontSpanje meisje, dan wil ze toch haar Spain.

In week 4: Jinte wil heel graag The Voice of Holland winnen, met een verbluffende AC/DC-immitatie.

collage-2016-03-07In week 5. Als presentje voor het krijgen van een baby, heb ik o.m. een roze bankje gekregen van mijn lieve collega’s. Het vervoer vanaf mijn werk (Den Haag) naar huis (Rijswijk) bleek een stuk makkelijker dan normaal het geval is bij het vervoeren van meubelstukken. Zie de bijlage.

In week 6. Onze Jinte is een hikster (iemand die nogal vaak de hik heeft).

In week 10

Jint Groot. verkleindIn het kader van de landelijke kennismakingstournee, is Jinte Groot gisteren (eind van de werkdag) even op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag geweest. De medewerkers van de directie Constitutionele Zaken en Wetgeving op de twaalfde verdieping – die een Ontmoet & Groet met de jonge prinses/superster hadden gewonnen – waren uitzinnig van vreugde. Ze werd letterlijk op handen gedragen.

Toen Jinte met haar entourage weer op huis aan wilden gaan, bleek de dienstdoende auto echter moeilijk terug te vinden. Aldus werd de tournee uitgebreid met een flinke rondleiding in een Maxicosi door de ministeriële parkeergarage. Met dank aan de bewaking is het vehikel weer getraceerd.

Uiteraard lag de verzamelde roddelpers de gehele tijd op de loer, maar het publiciteitsprotocol werd strikt gehandhaafd. Met andere woorden, er zijn officieel geen foto’s van.

2 thoughts on “Vader worden voor dummies

  1. Hartelijk gefeliciteerd met Jinte! En wat een leuke blogs.
    Groeten aan Ellen, oud-klasgenootje van mij (Marnix Gymnasium).
    Anneke Monsma.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *