Limmerick over Ruud Gullit.

Er was eens een Gullit in Grozny, Die won op het veld zelfs de toss nie, Hij won nooit een cup, Maar in de nachtclub, Daar was hij tenminste de klos nie.

Toelichting: Iedereen was verbaasd toen Gullit aankondigde dat hij naar het-altijd-knallend-gezellige Tsjetsjenië zou vertrekken om het volstrekt onbekende Terek Grozny eventjes aan de Russische landstitel te helpen. Het klinkt als een gewel(da)dig avontuur. En om de heer Rinus Michels (‘de Generaal’) aan te halen: “voetbal is oorlog”. Dus als Gullit naar de instabiele Kaukasus wilt gaan om een evenzo beroerd voetbalteam te coachen, dan moet hij dat vooral doen, dacht ik toen.

Echt iets voor Gullit, coachen in een conflictgebied. Zo’n 15-20 jaar geleden werd hij immers ook al eens geassocieerd met de Balkan. Want ik hoorde iemand toentertijd zeggen: “weetjewatGullitmetdebalkan?”. Of zo. Hehe.

Alle gekheid op een stokje. Onze Ruud had uit onbetrouwbare bron vernomen dat de derde helft in Grozny altijd gezellig is en de Tsjetsjeense bitterballen superlekker zijn. Lees: Grozny heeft hele fijne disco’s en nachtclubs waar je ook heen kan gaan met je net-verdiende ballen [geld]. Deze  toko’s werden, volgens de Tsjetsjeens-Russische  dictatort – en baas van de club – Kadirov, veelvuldig door de Zwarte Tulp bezocht. Maar terwijl Ruud met zijn neus tussen de Tsjetsjeense boobies zat in de nachtclub [volgens Kadirov dus], dreigde de overdagclub Terek te degraderen naar een nog lager niveau.

Maar eerlijk is eerlijk, het kwam ook wel een beetje doordat het bestuur van Terek flauwe grapjes had gemaakt tegen Gullit in de trant van: “ken je die mop van die tweederangs Brazilianen die we hadden besteld? Nou?.. Die komen niet“. Dus dat werkte niet. Kadirov heeft Ruud Gullit nu ontslagen. De voetballegende uit Holland is inmiddels nog minder populair in Tsjetsjenië dan Joran van der Sloot in Peru. Maar misschien wordt hij nog wel jeugdtrainer bij de club, of anders kan hij misschien ijsjes verkopen in het stadion. In ieder geval, zet ‘m op Ruud!

Door: Sijmen.

One thought on “Limmerick over Ruud Gullit.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *